Gröna Bladverk AB - Trädgårdsmästare och trädgårdsdesigner i Göteborg

Malmö Garden Show

Att göra en utställningsträdgård är en stor apparat som kräver idéarbete, logistik, praktiskt arbete, inköp, växtval, materialval och tiden att gå ihop. Det är kostsamt och tar tid och energi från alla inblandade — men det är det värt! Malmö Garden Show är unikt i Sverige med bedömning enligt samma kriterier som Chelsea Flower Show i London med en stenhård jury av branschkunniga i Sverige och England.

Gröna Bladverk vann pris för Best in Show på Malmö Garden Show 2016 och guldmedalj 2018

Golden Hits 2016 – Best in Show & Guldmedalj

2016 deltog vi i Malmö Garden Show för första gången. Vi ville slå ett slag för den gula färgen som allt för ofta väljs bort.
Men 2016 var den den gula färgens år. Vi ville göra något som man kanske inte sett förut, så vi skapade ett organiskt staket både i höjd- och sidled.

Den gula färgen fick i vår presentation bli en person, den missförstådda divan som alltid fått stå tillbaka för de andra färgerna, men nu äntligen skulle få sin chans längst fram på scen. Namnet fick med en blinkning åt musiken bli Golden Hits.

I tuff konkurrens tog vi hem segern Best in Show och en guldmedalj!

Se bilder från Golden Hits här >>

Garden Extravaganza 2018 – Guldmedalj

2018 ville vi ge oss in i matchen ännu en gång. Dubbelt så stor yta och med en ambition att inte vara rädd för färg i trädgården.
Namnet vi kom fram till denna gång var det blygsamt nog Garden Extravaganza och vår presentation därefter:

Extravagant = överdriven, överdådig, omåttlig, slösaktig, ymnig, orimlig (eller alldeles, alldeles underbar).
Less is more – is a bore! More is galore! I ett land av femtio nyanser av dimgrått och regntunga skyar behövs ibland en regnbåge. Ett sprakande fyrverkeri som lyser upp en Trumpen dag, en explosion som ger energi och en färggrann palett att måla världen i. Det här är trädgården där man blommar ut och vaknar till liv. Ett utropstecken som ropar på uppmärksamhet och storslagen glädje för träd­gårdens alla möjligheter!

I år lyckades vi ta hem ännu en guldmedalj, medan Hvilan utbildning välförtjänt vann Best in Show.

Se bilder från Garden Extravaganza här >>

Vi ses 2020?

Illustration blomma