Gröna Bladverk Trädgård och Design
TJÄNSTER

Din hjälp till en vackrare trädgård

I en trädgård finns många olika lösningar och flera sätt som vi kan hjälpa till på. Allt ryms inte inom ett område, därför har vi delat upp det i fyra huvudtjänster som vi kan erbjuda er; rådgivning, anläggning, skötsel och trädgårdsdesign. Varje område anpassas individuellt för varje kunds behov.

Ni har skänkt mig trädgårdsglädje och nu kan man skörda det sista från trädgården. Vi ses nästa år!”  


John B

Rådgivning

Vid en rådgivning så får ni träffa en trädgårdsmästare för en privatlektion där det är ni själva som sätter agendan. Under två timmar i er egen trädgård så får ni möjlighet att ställa de frågor som ni undrar över.
Vi finns även tillgängliga efteråt för att svara på eventuella frågor som behöver kompletteras via mejl. Detta är en uppskattad aktivitet för alla som vill göra mer på egen hand.


Inför rådgivningen är det viktigt att ni förbereder er och väljer ut de områden som är viktigast för er. Tiden går fort när man har roligt!


Pris för rådgivning två timmar på plats inklusive
restid tur-och-retur inom Västra Götaland: 3 450 kr ink moms.


Gröna Bladverk har ritat, planerat och utfört flera trädgårdsprojekt åt mig. De kunde inte ha genomförts på ett bättre sätt!” 

Bosse B

Skötsel

Att ta hand om trädgården ska vara roligt, avkopplande och ge energi. Häckar ska klippas, ogräs ska plockas, träd och buskar beskäras, ja helt enkelt lite kärlek och omsorg. Som husägare är det en förmån att ha tillgång till en trädgård som ger mycket tillbaka för både människa och miljö.


Ibland finns förståeligt kanske inte tiden eller kunskapen. Och då kan vi hjälpa till.


Hur mycket skötsel som behövs är olika, men i grunden handlar det om hur välplanerad trädgården är och vilka förväntningar man själv har. En rejäl genomgång vår eller höst kan göra underverk, medan andra önskar en kontinuerlig skötsel med flera besök under året. Oavsett så är vårt mål att du ska uppskatta och trivas i din trädgård!


Exempel på skötsel:

 • ogräsrensning
 • häckklippning
 • träd- & buskbeskärning
 • kantskärning
 • flytt av befintliga växter
 • gödsling
 • jordförbättring

Tack så mycket för allt! Ni är inte bara duktiga i yrket, ni har också ett tillmötesgående som är sällsynt.”

Susy F

Design

Det första och viktigaste arbetet vid anläggning av en trädgård är planeringen. I vårt arbete går vi igenom dina önskemål och drömmar. Vi analyserar och går igenom platsen och definierar ytorna. Därefter gör vi en karaktärsritning där olika områden, träd, buskar och planteringsytor finns med. Vidare tar vi fram en växtlista utifrån ståndort på platsen, estetik och skötsel. Sedan presenterar vi vår idé för er och gör eventuella justeringar. Man kan även beställa en exakt planteringsritning om man så önskar om planteringen görs på egen hand.


Den sista delen är att vi tar fram ett kostnadsförslag, gärna utifrån en angiven budget då det går att påverka kostnaden.


Varje projekt är unikt och vi lägger ned mycket tid, engagemang och all vår kunskap för att det ska bli den bästa lösningen för er.Förberedelser

Innan vi ses kan det vara bra att göra några enkla förberedelser och lite att fundera över:

 • Skaffa en tomtritning
 • Skriv ned några favoritväxter och färger med mer
 • Kanske någon speciell stil som ni gillar; modern, romantisk, rustik, naturlik etc
 • Vad trädgården ska användas till
 • Skötselnivå – hur mycket tid ni själva vill lägga på underhåll
 • Gör en grov budget – underlättar vilken nivå trädgården ska planeras på
 • Ta gärna hjälp att planera och anlägga din trädgård på hösten och vinterhalvåret. Då ligger du steget före när våren väl kommer! På våren är det många som vlll ha trädgårdsritningarså var ute i god tidför att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt.

     Hade aldrig trott att man kunde få till en så välplanerad och vacker liten oas att vila själen i med de förutsättningar som vår lilla trädgård gav. ” 


     Susanne R

     Anläggning

     Det viktigaste i en anläggning är strukturen och valet av material. Natursten, marktegel, grus, trä, betong med mera är det som hör till gångvägar, parkeringsytor, sittplatser, altaner, trappor, murar etc. Eftersom mycket är hårt så förespråkar vi att använda grönt i större utsträckning. Att använda växter som tak och väggar är både ett estetiskt och miljövänligt sätt att förhöja platsens värde. Oftast är det också mer ekonomiskt att välja växter framför fasta väggar och tak.


     Vid anläggning så ombesörjer vi allt från idé till genomförande antingen inom vår egen kompetens eller med hjälp av väl utvalda samarbetspartners som delar våra tankar kring kunskap, kreativitet och kvalitet.


     Tack för min otroligt fina och mysiga trädgård! I sommar ska jag njuta!” 


     Sophia L

     Vad kostar det?

     Vårt mål är att vi ska kunna ge ett så korrekt pris som möjligt.

     Därför lämnar vi ett ungefärligt pris vid skötsel som löper per timma. Eller om man så vill ett takpris. Vid större projekt lämnar vi alltid ett genomtänkt kostnadsförslag där vi beräknar arbetstid, materialkostnader, transporter, eventuella externa leverantörer etc. Allt för att alla inblandade ska känna sig trygga med projektets omfattning. Vi har ständigt en dialog med kunden genom resans gång. Har man en budget så underlättar det våra beräkningar.

     Rutavdrag

     Rutavdrag 50% på arbetskostnad (inga material eller transporter) ges av Skatteverket på tjänster inom exempelvis:
     • Beskärning träd & buskar
     • Ogräsrensning
     • Flytt av befintliga växter
     • Häckklippning

     Gäller ej:
     • Plantering
     • Anläggning
     • Tippkostnader
     • Stenläggning

     • Rådgivning

     Vid arbete som omfattas av rutavdrag behöver vi ert personnummer, gärna vid arbetets start för att underlätta hanteringen då det är vi som företag som gör ansökan. På fakturan framgår hur mycket som är avdrag och detta är justerat. Summan som återstår betalas ut av Skatteverket till oss. Viktigt är dock att ni som privatperson har koll på hur mycket ni har rätt att utnyttja. Ev. uteblivet rutavdrag efterdebiteras.

     Mer information hittar ni på Skatteverkets hemsida här.

     Tack för en alldeles underbar bukett! Och för en alldeles underbar trädgård!”


     Eva N